lördag 1 oktober 2011

Äppelknyte


Smördegsinbakade äpplen med mandelmassa – Varning! Inte dietvänliga någonstans!
5 portioner:
1 pkt smördegsplattor (5 st) eller en stor skuren i bitar
5 äpplen
100-200 g mandelmassa
1 msk kanel (om du som jag ääälskar kanel, annars räcker det med hälften)
1 ägg till pensling
Pärlsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ur äpplena. Juh mer mandelmassa du vill ha i äpplena desto större hål gör du. Riv mandelmassan och blanda den med kanelen. fyll hålet på äpplena. Kavla ut plattorna och placera äpplena på varsin platta. Pensla sidorna av plattorna med det uppvispade ägget och tryck ihop till ett knyte. Lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Pensla därefter alla knyten och strö över pärlsocker. In i ugnen tills de fått fin färg, cirka 20 min. Servera med vaniljsås, vaniljkesella eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad har du på hjärtat? :)