Saffransbullar med vanilj
DEG:
150g smält smör
5 dl mjölk som värms fingervarmt i smöret
1-2 pkt saffran som du stöter med mortel eller kavlar blanda ner i kastrullen
1 pkt jäst smulas i bunke
Blanda ihop
Tillsätt
1.5 dl socker
0.5 tsk salt
1 ägg
250 g kesella 10%
ca 14-15 dl mjöl
jäs 30-45 min
Vaniljkräm:
200 g smör
1.5 dl socker
3-4 msk vaniljsocker
blanda ihop
dela degen på två
kavla ut i rektanglar 25x60
bre på krämen
vik ihop
skär 2-3 cm breda remsor och dela dom på mitten lämna en bit i ena änden där dom sitter ihop
snurra och lägg i formar
kan även bakas ut som vanliga bullar
jäs 30 min till
pensla med ägg och strö på pärlsocker
grädda ca 8 min på 250 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad har du på hjärtat? :)